15 Σεπ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αγαπητοί μαθητές/Αγαπητές μαθήτριες

Ως κομμάτι της νεολαίας και ως υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες κατανοούμε τις ανάγκες σας, τις προσπάθειές σας, καθώς και τον αγώνα που κάνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής σας σταδιοδρομίας ενόψει του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια και που γίνεται λόγος ήδη από τις αρχές των γυμνασιακών σας χρόνων.
Όμως με όλη αυτή την μαθησιακή κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια λόγο των αντιδράσεων σας στα όσα πραγματοποιούνται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και κυρίως τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείξατε με τον δικό σας τρόπο, με την δική σας φωνή, πλάι σ’ αυτήν των φοιτητών, ότι η Ελλάδα, η χώρα μας, χρειάζεται ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα που οι ρίζες του ξεκινούν από την Α’βάθμια, συνεχίζουν στην Β’βαθμια και ολοκληρώνονται στην Γ’βαθμια εκπαίδευση.
Θέλετε και θέλαμε ένα σχολείο που δεν θα αντιμετωπίζεται ως αγκαρία ή καταναγκαστικό έργο, αλλά θα αποτελεί μοχλό έκφρασης των συναισθημάτων σας, της δημιουργικότητας, των σκέψεων και των απόψεών σας για όσα λάμβαναν χώρα μέσα σ’ αυτό. Χρειαζόμαστε ένα σχολειό που θα μας προετοιμάζει για να γίνουμε ενεργοί πολίτες, χρήσιμοι άνθρωποι που θα γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα, αξιολογώντας τα. Ταυτόχρονα το σχολειό χρειάζεται να μας μάθει να χρησιμοποιούμε όλο αυτό το όγκο πληροφοριών που μας κατακλύζουν καθημερινά και να μας δώσει όλα τα εφόδια να τις χειριζόμαστε με δεξιοτεχνία και να τις φιλτράρουμε νοητικά χρησιμοποιώντας την κρίση μας.
Αυτά είναι μερικά από τα ζητούμενα και τα επιδιωκόμενα θα λέγαμε της εκπαίδευσης μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ με κύρια σκέψη τη βελτίωση της μαθητικής και μαθησιακής ζωής των νέων της χώρας μας. Γι’ αυτό διεκδικούμε και παλεύουμε για :

1) ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
2) Τον Εκπαιδευτικό Καποδίστρια με κύριους στόχους την γενικότερη αναβάθμιση της Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης, την αύξηση του μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων καθώς και τον εκσυγχρονισμό του σχολικού εξοπλισμού ώστε να μπορεί η γνώση και η πληροφορία να μεταδίδεται σε κάθε περιοχή της χώρας μας.
3) Ένα σχολείο που θα είναι ανοιχτό τα απογεύματα το Σάββατο και δεν θα φοβάται την συνύπαρξη με την κοινωνία των πολιτών, καθώς αποτελεί κύρια συνιστώσα του.
4) Ένα σχολείο που θα φροντίζει για την απαίτηση επάρκειας σε ξένες γλώσσες και νέες τεχνολογίες χωρίς να χρειάζονται επιπρόσθετα έξοδα και χρόνος.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την αποσύνδεση του λυκείου με την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας όπως πολύ σωστά προτείνει και το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δίπλα σας, στο πλευρό σας, στηρίζοντας τους στόχους σας και τις προσπάθειές σας και σας εύχεται καλή και δημιουργική Σχολική χρονιά.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΜΕΛΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου