8 Ιαν 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 19 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του αείμνηστου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Ο Νίκος Τεμπονέρας, στις 8 Ιανουαρίου 1991, έπεσε νεκρός μέσα στο 3ο Γυμνάσιο Πάτρας, από χτύπημα με λοστό.

Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση «τραμπούκων» και παρακρατικών με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, Γιάννη Καλαμπόκα.

Τον Γενάρη του 1991 οι μαθητικές καταλήψεις είχαν απλωθεί σε όλη την χώρα.

Το μαθητικό κίνημα, οι φοιτητές, η νέα γενιά της Ελλάδας η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, έχουν βγει στους δρόμους, εξαιτίας της «μεταρρύθμισης - απορρύθμισης» στην Παιδεία από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε, υπερασπιζόμενος τους μαθητές του, την Παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας. Δολοφονήθηκε, ακριβώς επειδή ύψωσε το ανάστημα του απέναντι στον αυταρχισμό και την παρακρατική βία.

Κάθε χρόνο, στις 8 του Γενάρη η συλλογική μας μνήμη στρέφεται στα τραγικά γεγονότα της Πάτρας και στη θυσία του αείμνηστου καθηγητή.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ολόκληρη η ελληνική νεολαία τιμά τη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα με τους σημερινούς της αγώνες.

Αγωνιζόμαστε για διαρκή ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας μας.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της Νέας Γενιάς.

Το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα σε μία ζωή με αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε στην Εκδήλωση μνήμης για το Νίκο Τεμπονέρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010, στις 6.00 μ.μ., έξω από το σχολικό συγκρότημα «Ν. Τεμπονέρα», στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου