18 Ιαν 2009

Π.Α.Μ.Κ. ΧΑΝΙΩΝ

Φίλες και Φίλοι
Η χρονιά που πέρασε άφησε πίσω της ένα δυνατό μαθητικό κίνημα που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο. Ένα κίνημα με όραμα μια Ελλάδα Διαφάνειας, Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας την στιγμή που σήμερα δεν ισχύει κάτι παρόμοιο. Όλοι εμείς οι μαθητές διεκδικούμε μια ελεύθερη παιδεία που να μην είναι υποχείριο του ιδιωτικού τομέα. Διεκδικούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αντάξιο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι δεν ανεχόμαστε να είμαστε στις τελευταίες θέσεις τις Ευρωζώνης. Επιθυμούμε τα πανεπιστήμια της χώρας μας να είναι ανοιχτά για όλους τους νέους και τις νέες, και να καταργηθούν άμεσα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που είναι η ταφόπλακα της νέας γενιάς. Όλοι μαζί οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα αναγκάζουν τους μαθητές να καταφεύγουν στα φροντιστήρια για επιπλέον μάθηση που κανονικά διδάσκεται στα Δημόσια δωρεάν Σχολεία. Επιπλέον ζητάμε την πραγματική μόρφωση των μαθητών με ουσιώδη μαθήματα που θα είναι σημαντικά στις γνώσεις τους, με σεβασμό στην ιστορία και τα ιδανικά της Ελλάδας.

Φίλες και Φίλοι
Η Ελληνική κοινωνία ανέκαθεν έδινε μάχη ενάντια στην διαφθορά και την καταπάτηση της έννομης τάξης. Δεν είναι αρκετό αυτό και αποδείχτηκε πριν από ένα μήνα περίπου όταν οι αστυνομικοί δολοφόνησαν θανάσιμα ένα 16χρονο συνομήλικο μας τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Στην προκειμένη περίπτωση ευθύνες γι΄αυτό το θλιβερό περιστατικό έχει η αποδιοργανωμένη αστυνομία και η ανίκανη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Την περίοδο που διανύουμε βλέπουμε μια σειρά από σκάνδαλα της Κυβέρνησης που ταλανίζουν την αξιοπιστία του Ελληνικού λαού, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα εμείς οι μαθητές να είμαστε απαθείς από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Σε μια εποχή που βρισκόμαστε στη δύνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με μεγάλες επιπτώσεις και στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, καθώς επίσης οι θέσεις εργασίας για τους νέους είναι ανύπαρκτες.

Φίλες και Φίλοι
Όλοι εμείς οι μαθητές διεκδικούμε ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος πιο Δημοκρατικό για όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας. Μαζί θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα του ανθρώπου στην εργασία και στην ζωή. Μαζί θα διεκδικήσουμε μια ελεύθερη παιδεία με γνώμονα την γνώση και όχι την αμάθεια και την προπαγάνδα που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η νέα γενιά και δη εμείς οι μαθητές απαιτούμε σεβασμό, προσοχή γιατί είμαστε οι θεματοφύλακες της Ελλάδας, είμαστε το μέλλον της χώρας μας. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη αλλαγής πορείας στην Ελλάδα. Χρέος όλων μας είναι να πάμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που σκοπό έχει να πνίξει το μαθητικό κίνημα. Η πραγματική αλλαγή στην Ελλάδα θα έρθει με Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωθυπουργό της Ελλάδας των Γιώργο Παπανδρέου.


Φιλικά
Ο Γραμματέας της Π.Α.Μ.Κ. Χανίων
Χαράλαμπος Ε. Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου