16 Μαρ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2009 , κλιμάκιο νέων του ΠΑΣΟΚ,
αποτελούμενο από τους Καραβά Μπάμπη (Γραμματέας ΝΕ Νεολαίας), Λαφαζάνη Τάκη και Μπαράκο Νίκο (Μέλη ΝΕ Εύβοιας) επισκέφτηκε τη Βόρεια Εύβοια.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 7 Μαρτίου το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα Λουτρά Αιδηψού , και την Ιστιαία , όπου μετά από συνάντηση με στελέχη της Νεολαίας και άλλους νέους της περιοχής συζήτησαν τα τοπικά προβλήματα
Την Κυριακή 8 Μαρτίου το κλιμάκιο επισκέφτηκε τη Λίμνη όπου έγινε συνάντηση με νέους των Δήμων Ελυμνιών και Κηρέως.

Μετά από συζήτηση , τα προβλήματα της Βόρειοκεντρικής Εύβοιας εντοπίζονται στα εξής :
- Μόνιμο πρόβλημα είναι η έλλειψη ασφαλούς και αξιόπιστου οδικού δικτύου, το οποίο συνιστά τροχοπέδη στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της περιοχής.
- Κορυφαίο πολιτικό πρόβλημα η μόνιμη υψηλή ανεργία στην ευρύτερη περιοχή που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό , αστυφιλία και καταντά τη Βόρεια Εύβοια ένα τεράστιο γηροκομείο.
- Διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Μαντουδίου κα Ιστιαίας (βλ. σχετική έρευνα της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ), απόρροια των οποίων ήταν πολλά τραγικά περιστατικά όπως μας επισήμαναν οι κάτοικοι των περιοχών.
- Διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΚΑ Μαντουδίου, όπου ένας υπάλληλος αντιστοιχεί σε 4000 κατοίκους περίπου.
-Υπήρξε ενημέρωση της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κηρεως , για την αναίτια παρεμπόδιση στο θέμα της επένδυσης του Ναυπηγείου πολυτελών σκαφών στην περιοχή Κιμάσι της περιοχής Μαντουδίου.
- Αναδείχτηκε έλλειψη αθλητικών υποδομών καθώς και η απουσία υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη, γεγονός που έρχεται σε αναντιστοιχία με τις σπάνιες και ξεχωριστές ομορφιές του τόπου.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ , βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους του νησιού , ακούει τα προβλήματα τους , προσπαθεί να τα αναδείξει και αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για την επίλυση τους.
Επιδιώκουμε, αγωνιζόμαστε, ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και σ’αυτό δεν μπορεί να μας εμποδίσει κανείς.


ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου