11 Νοε 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει από πλευράς της, τις σημαντικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος. Θεωρούμε ότι συνεισφέρουν στην βελτίωση του θεσμού των Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικά στη καλυτέρευση των συνθηκών κάτω από τις οποίες υπηρετούν οι κληρωτοί οπλίτες.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, όπως έχει επισημάνει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, επικρίνει τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε επίπεδο υποδομών, τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις από τις οποίες χαρακτηρίζεται μερίδα στελεχών των τριών όπλων, καθώς και την πασίδηλη έλλειψη της οποιαδήποτε μέριμνας ώστε να μην εκλαμβάνεται από τον κάθε νέο Έλληνα, ο χρόνος της θητείας, ως «χαμένος» χρόνος.
Για εμάς, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας αποτελεί μια προσφορά προς την πατρίδα του κάθε νέου, που πρέπει να πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας συνολικής πολιτικής της χώρας για αμοιβαία εξέλιξη και εξυπηρέτηση, τόσο των στρατηγικών και κυρίως εθνικών συμφερόντων της χώρας, όσο και των προσωπικών αναγκών των στρατευσίμων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, στο πλαίσιο των αναγκών ενός σύγχρονου και ρεαλιστικού αμυντικού δόγματος, να δίνεται η ευκαιρία στους στρατεύσιμους να αποκομίσουν οφέλη και ευεργετήματα κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, τα οποία θα τους χρησιμεύσουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Η περίοδος της θητείας δεν πρέπει να αποτελεί πάρεργο και «αγγαρεία», ούτε να δίνεται η ευκαιρία στον οποιονδήποτε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση αυτή για άσκηση μικροπολιτικών επιδιώξεων και εντυπωσιασμών προς άγραν ψήφων.
Διαπιστώνουμε ότι οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών στράτευσης. Ευελπιστούμε και οι υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες του τόπου να μετάσχουν στην συλλογική διαβούλευση, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στο θεσμό της στρατιωτικής θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου