16 Νοε 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Αυτό που ζητάμε για την Εύβοια είναι:

1. Αλλαγή του προσοντολογίου όλων των Δήμων, με την προσθήκη της ειδικότητας "Ειδικός Δασικής Προστασίας'' (ΔΕ). Είναι καιρός η φύλαξη των δασών να γίνετε από έμπειρους και καταρτισμένους δασοφύλακες.
2. Την στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων των Δασαρχείων και των Δήμων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ της ειδικότητας "Ειδικός Δασικής Προστασίας".
3. Την απαιτούμενη χρηματοδότηση προς τους Δήμους για:
• Την δημιουργία πυροφυλάκιων, για προστασία επί 24ωρου βάσεως και όλο το χρόνο.
• Την αγορά οχημάτων με δεξαμενές για περιπολία αλλά και άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί.
• Την δημιουργία δεξαμενών πυρόσβεσης μέσα στο δάσος.
• Την αγορά υλικού-τεχνικού εξοπλισμού.
• Για μισθούς των υπαλλήλων για την καλύτερη φύλαξη του βουνού
4. Την δημιουργία και ανάδειξη Φυσικών Πάρκων, όπως το Φυσικό Πάρκο Κανδήλι, των τεχνητών λιμνών που βρίσκονται στην Β. Εύβοια , ο μεγάλος πλάτανος (ανάμεσα σε Προκοπή και Μαντούδι στο Δήμο Κηρεως-ο μεγαλύτερος ηλικιακά στην Ε.Ε.) και γενικά όπου μπορούν να συνδυαστούν με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ο νομός προσφέρεται.
Ενδεικτικά σας αναφέρω πως η δύναμη των Δασαρχείων όλης της χώρας θα έπρεπε νε είναι 3,500 χιλιάδες και είναι μόλις 800.Η φύλαξη των απέραντων δασών της Εύβοιας όλο τον χρόνο γίνετε από περίπου 10 δασοφύλακες.
Η Β. Εύβοια μαστίζετε από ανεργία και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου σε συνδυασμό με τον αγροτουρισμό, είναι σίγουρο ότι θα την μειώσει. Πρόταση μας η φύλαξη επί 24ωρου βάσεως του περιβάλλοντος από Ειδικούς Δασικής Προστασίας (ΔΕ δασοφύλακες).

5. Δημιουργία σύγχρονων ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ και βιολογικών καθαρισμών σε κάθε περιοχή και η χωροθέτηση νέων εκεί που ήδη υπάρχουν αλλά υπολειτουργούν.

6. Ασφυκτικός έλεγχος και επιβολή μεγάλων προστίμων στις βιομηχανίες που αποδεδειγμένα μολύνουν το περιβάλλον (εξόρυξη λατομείων, καύση μετάλλων επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη ζωή, RDF, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, φυσικού πλούτου και θαλασσών)

7. Έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές και όχι η άνευ λόγου εξαίρεση των Δήμων μας που αυθαίρετα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.(π.χ. Δήμος Κηρέως)
Σε διαφορετική περίπτωση πολύ φοβόμαστε ότι τα θύματα την επόμενη φορά θα είναι περισσότερα.

8. Να αναθεωρηθεί το γενικό πολεοδομικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα πλαίσια αυτής της αναθεώρησης να ληφθούν υπόψη οι μελέτες της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης , καθώς και να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους της κάθε περιοχής.

9.Για το Αλιβέρι προτείνουμε την αναβάθμιση του ενεργειακού κέντρου με καύσιμα που δεν θα μολύνουν το περιβάλλον.

-Η Εύβοια πρέπει και μπορεί να γίνει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης έτσι ώστε να σταματήσει και η εσωτερική μετανάστευση των νέων μας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Θέλουμε οι νεότερες γενιές να χαρούν και να αγαπήσουν το υπέροχο περιβάλλον της Εύβοιας.

-Είναι χαρά για όλους εμάς που αγαπάμε το περιβάλλον, να βλέπουμε στη χώρα μας επιτέλους την δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα είμαστε πάντα κοντά σας σε κάθε ενέργεια υπέρ του Περιβάλλοντος, πρωτοστατώντας σε εκστρατείες ανακύκλωσης, αναδάσωσης και δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης για τους νέους.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου