2 Φεβ 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης με ανακοίνωσή του εκφράζει την συμπαράστασή του στους απεργούς δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ συγχρόνως καταγγέλλει την κυβέρνηση για χρεοκοπημένη πολιτική. Στην ανακοίνωση του τομέα τονίζονται τα εξής:


«Οι σημερινές αποκαλύψεις της χρεοκοπημένης πολιτικής, μιας αδύναμης να κυβερνήσει πλέον Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε κάτι που δεν ανέμεναν οι Έλληνες πολίτες.
Απλά, στην πολιτική των πελατειακών σχέσεων, της αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης, των σκανδάλων και της πλήρους απαξίωσης του ρόλου της Δικαιοσύνης, ήρθε να προστεθεί και η συνολική αμφισβήτηση του δικαιώματος σε σταθερή κι αξιοπρεπή εργασία, των ατομικών ελευθεριών, των ευρύτερων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο Έλληνας πολίτης όμως δεν είναι αιθεροβάμων και κυρίως δεν είναι τυφλός.
Ο Έλληνας πολίτης έπαψε να ελπίζει και να πιστεύει σε μια κυβέρνηση, που επέτρεψε να αμφισβητηθούν και να υποχωρήσουν, οι σταθερές αξίες και τα όνειρά του, με την πολιτική της «δήθεν πάταξης της διαφθοράς», «της σεμνότητας και ταπεινότητας» και των «οικονομικών εξομαλύνσεων» προς όφελος των λίγων.
Σαν επισφράγιση όλων αυτών έρχεται να προστεθεί και το τρομερό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την απονομή Δικαιοσύνης.
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία και ανησυχία τις διεκδικήσεις από την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, που οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Ποιος κάθεται όμως να ακούσει τα προβλήματα τους; Μήπως τα αιτήματά τους ακούγονται και παραμένουν στις κλειστές αίθουσες μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων τους;
Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, καθώς χαρακτηρίζεται και από την άδικη και επιλεκτική πολιτική της κυβέρνησης, όσον αφορά στα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και στο ζήτημα της βελτίωση των συνεχώς επιδεινούμενων συνθηκών εργασίας.
Η σημερινή κατάσταση στη Γραμματεία των Δικαστηρίων έχει ως εξής:
• Οι εκκρεμείς υποθέσεις αυξάνονται καθημερινά.
• Οι κενές θέσεις που υπάρχουν σε δικαστικούς υπαλλήλους δεν
καλύπτονται.
• Το 25% των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς και
το 80% των θέσεων δακτυλογράφων–χειριστών Η/Υ είναι ακάλυπτες.
• Ο αριθμός των δικαστικών λειτουργών δεν επαρκεί.
Γιατί άραγε δεν επιλύονται τα προβλήματα της Δικαιοσύνης; Υπάρχει μήπως πολιτική βούληση; Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις; Θα αναγνωριστούν εμπράκτως και οικονομικά οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, η προσφορά και η ευθύνη των δικαστικών υπαλλήλων;
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ απαντά αρνητικά, παρελκυστικά ή υπεκφεύγει. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη μέχρι τώρα στάση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Λέγκα και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη.
Φτάνει πια η ολιγωρία και η έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης.
Ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται έναν πρωθυπουργό, που καλύπτει παρανομούντες υπουργούς, οικοπεδοφάγους μοναχούς και διώχνει όποιον τολμάει να το λέει. Θέλει έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που νοιάζεται και λύνει τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα πολίτη.
Οι πολίτες δεν αντέχουν το χάος που έχει δημιουργήσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του. Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση και ένα πρωθυπουργό που να είναι κοντά τους. Μια κυβέρνηση ουσίας και όχι μια κυβέρνηση επικοινωνίας.
Η Ν.Δ με την πολιτική που ακολουθεί συνθλίβει τον πολίτη και καταρρακώνει το κύρος της Δικαιοσύνης.
Με αποδοχές που υπολείπονται του προσφερόμενου έργου και με τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, η Δικαιοσύνη καθυστερεί και απουσιάζει.
Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ διαβουλεύεται, προτείνει, διεκδικεί, απαιτεί και αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες, καλώντας την Ν.Δ να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να εξασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις για την επίλυση των αιτημάτων των δικαστικών υπαλλήλων, με άμεσες προσλήψεις, με ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων και με σταδιακή αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
Ως αυριανή κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ οραματίζεται και στοχεύει στη λειτουργία του κράτους, με διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες, σε μια κοινωνία πολιτών που θα στηρίζεται στη δημοκρατική λειτουργία, στην αξιοκρατία, στην αξιολόγηση.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης στηρίζουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των δικαστικών υπαλλήλων.
Το ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης οραματίζονται μια κοινωνία πολιτών, που θα έχει ως γνώμονα το δημόσιο, και όχι το ιδιωτικό συμφέρον.
Όλα αυτά δεν κοστίζουν. Απαιτούν απλώς πολιτική βούληση. Και αυτή την πολιτική βούληση, την έχουμε».


ΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου