17 Φεβ 2009

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων - πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη.
Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα.
Απολογούμενος, χθες, ο κ. Ψωμιάδης είπε:
"Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της Νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος. Για μένα και τη Νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα οικονομικά. Εξάλλου, το 80% των προστίμων που επιβάλλει γενικώς το Δημόσιο δεν πληρώνονται. Το κράτος χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κι εγώ μείωσα το πρόστιμο, αν θέλετε, για να γίνει πιο ρεαλιστική η είσπραξή του. Όπως και έγινε".
Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σημείωσε πως τομά και σέβεται την αθωωτική απόφαση της Εισαγγελέως, δέχεται παρά ταυτα την καταδικασττική απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου