9 Απρ 2009

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ


Η υπόθεση του κτήματος Καμπά στη Παλλήνη έχει τις ρίζες της στο βάθος του χρόνου, ξεκινώντας από το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας, όταν εταιρεία συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, αγόρασε την έκταση που ήταν χαρακτηρισμένη ως αγροτική γη. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Η χάραξη της Αττικής οδού που δεν επηρέασε στο ακέραιο το κτήμα, η δημιουργία εξόδου λίγα μέτρα δίπλα καθώς και σταθμού του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, έδειχναν ότι όλα οδηγούν στη εφαρμογή ενός πρωτόγνωρου σχεδίου για όλη τη περιοχή, ενός σχεδίου που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της. Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή της Παλλήνης και η Πολιτεία σε νομαρχιακό και κεντρικό επίπεδο δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν αυτά που προστάζει το συμφέρον των πολιτών της Παλλήνης και των Μεσογείων.

Η σπασμωδική αντίδραση που εκδηλώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης το 2007 ενάντια στο σχέδιο της εταιρείας REDS για την ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσω της διαδικασία των ΠΟΑΠΔ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων), ενός νόμου δηλαδή που θέλει την τελική έγκριση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, έφερε ουσιαστικά τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς δόθηκε στην εταιρεία η δυνατότητα να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση μετά από διαπραγματεύσεις επί των σημείων διαφωνίας αναιρώντας ουσιαστικά το σκεπτικό της απόφασης. Από τότε και εν μέσω χορηγιών από πλευράς REDS προς τον Δήμο Παλλήνης και ενός ιδιότυπου παζαριού, η στάση της συμπολίτευσης άλλαξε το 2008 και πλέον αναμένεται μέσα στον Απρίλιο, η ψηφοφορία για την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Το μέλλον της έκτασης Καμπά δεν είναι άλλο ένα διαχειριστικό και γραφειοκρατικό ζήτημα. Είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι μόνο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με αφυδατωμένες πολιτικά αποφάσεις και ανακοινώσεις, το μόνο που καταφέρνουν οι υπεύθυνοι είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της REDS.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συνέπειες αυτού του εγχειρήματος τόσο σε επίπεδο περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό. Τα δολώματα που ρίχνει η εταιρεία μιλώντας για βιολογικό καθαρισμό στις Εργατικές Κατοικίες, για αυξημένα δημοτικά έσοδα και για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά καπνός για να θολώσει το τοπίο και να διαρρήξει το κοινωνικό μέτωπο αποφεύγοντας ταυτόχρονα να μας παρουσιάσει μελέτη πρόβλεψης για τις συνέπειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν γένει για την περαιτέρω μείωση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμαστε στα αδέλφια μας, τους συμμαθητές μας, τους συμφοιτητές μας τους φίλους μας, ζητώντας τους να αρθρώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για όσα σχεδιάζονται να γίνουν στη περιοχή μας χωρίς εμάς, για εμάς. Δεν είμαστε η γενιά του Mall και των McDonalds και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας βάζει αυτή τη ταμπέλα. Είμαστε τα παιδιά και οι μαθητές του Νίκου Τεμπονέρα, οι συμμαθητές του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι “κουκουλοφόροι αλήτες“ που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, για το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, για μία δίκαιη κοινωνία.

Απευθυνόμαστε στους γονείς μας, τους παππούδες μας, τους δασκάλους μας, απαιτώντας πλέον να προστατεύσουν εμάς τα παιδιά τους από τη υποθήκευση του μέλλοντος μας. Εμπνευστήκαμε από εσάς στους δικους σας αγώνες, ώρα λοιπόν να εμπνεύσουμε και εμείς εσάς.

Απευθυνόμαστε και ταυτόχρονα προειδοποιούμε, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, αυτούς που βρίσκονται σε λογική διαπραγμάτευσης συμμετέχοντας σε πολιτικά παζάρια για μικροπολιτικά οφέλη και συμπλέουν με την εταιρεία, ότι οι εξελίξεις θα τους ξεπεράσουν άμεσα και θα τεθούν στο περιθώριο από την ίδια την κοινωνία. Τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν μεταξύ εφαρμογής της ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου), όπου ουσιαστικά δεν μπορεί να χτιστεί εμπορικό κέντρο παρά μόνο γραφεία και συνεργεία, και ΠΟΑΠΔ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο παίζοντας το παιχνίδι των μεγαλοεργολάβων.

Εμείς σε αυτά τα διλήμματα μεταξύ ευκταίου, επιθυμητού και εφικτού απαντάμε ότι επειδή είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο:

να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το σχέδιο της εταιρείας και να παρθεί μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση από τον ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, σύσσωμη τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, να καταγγειλεί το σχεδιο της REDS σε πολιτική και ιδεολογική βάση και όχι ως αποτέλεσμα διαχειριστικής και γραφειοκρατικής προσέγγισης και να αποσυρθεί άμεσα η Δημοτική Αρχή από τις διαπραγματεύσεις.. Παράλληλα καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να απορρίψει τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι απαραίτητη για την διαδικασία χορήγησης άδειας στο έργο) και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Υπουργό της «κουρασμένης» κυβέρνησης του κ. Καραμανλή ότι ο περαιτέρω «βιασμός» της περιοχής της Παλλήνης και των Μεσογείων, δεν θα γίνει ανεκτός από τους πολίτες.

Καλούμε τον λαό των Μεσογείων σε συστράτευση και αγωνιστική επαγρύπνηση. Δεν είμαστε ούτε στο παρά πέντε ούτε στο και πέντε της λήψης των αποφάσεων. Είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα της ευθύνης, της δράσης και του αγώνα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ


ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

neolaiapasok@gmail.com
http://ne.pasok.gr/neoianat/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου