6 Απρ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης-λίβελου του Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Α) Όσον αφορά, την υπόθεση των απολυμένων εργαζομένων της πρώην ΑΔΕΚΤ, το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει επίσημα και σε όλα τα επίπεδα, την κρυστάλλινη θέση του και αποδεχόμενο απόλυτα, την έκκληση των ίδιων των απολυμένων, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ροδίων, αλλά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ροδίων, δεν υπεισερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανένα (όσο κι αν προκληθούμε), για το καλό των ίδιων των εργαζομένων και της προσπάθειας αποκατάστασης τους. Αυτοί δε, που πρέπει, γνωρίζουν πώς και πόσο παριστάμεθα, συνδράμουμε και συμβάλουμε για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Β) Όσον αφορά τα όσα ψευδή, ανυπόστατα, ανιστόρητα και εξοργιστικά αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Κόκκινου, οφείλουμε να πούμε τα εξής:

1. Ο, ασήμαντου έργου, επί πενταετία, Περιφερειάρχης και γαλάζιο «golden boy», κ. Κόκκινος επιχειρεί συνεχώς με προκλήσεις, ύβρεις, και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, να βρίσκεται στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα με συνεχείς αστήρικτες ανακοινώσεις και επαναλαμβανόμενες ανούσιες παρουσίες του στα ΜΜΕ, για να καλύπτει την ανυπαρξία και αναποτελεσματικότητα του, ως ΓΓ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

2. Επιδιώκει, μάταια, για 5 χρόνια να εισαγάγει στα πολιτικά πράγματα του Τόπου μας, ένα επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, που είναι ξένο για Μας τους νησιώτες. Γιατί, μπορεί τα πολιτικά κόμματα στη περιοχή μας, να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και πολιτικές αντιθέσεις, μπορούν όμως και να συναινούν και να συνεργάζονται, όπου το συμφέρον του Τόπου, το απαιτεί. Ο κ. Κόκκινος, αποτελεί συνεχώς, παραφωνία σ’ αυτήν την πολιτική πρακτική, και προσπαθεί να μεταφέρει πολιτικές συμπεριφορές οξύτητας και πόλωσης, που μπορεί να τις έχει σαν προσωπικό του βίωμα, δεν ταιριάζουν όμως και δεν γίνονται αποδεκτές από μας τους Ακρίτες.

3. Η εναγώνια προσπάθεια του να υπερκαλύψει, καπελώνοντας, τα αιρετά τοπικά κομματικά όργανα της ΝΔ, καθώς και τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές της, δείχνει μια απίστευτη πρεμούρα, να απευθυνθεί, για προσωπικούς του στόχους, απ’ ότι φαίνεται, στο σκληρό και φανατικό πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ, και σ΄ αυτή του την επιδίωξη, εμείς δεν πρόκειται να συνδράμουμε.

4. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιζητούμε τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο και την αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων με τα άλλα πολιτικά κόμματα, με φόντο τα προβλήματα του Τόπου μας και από αυτήν την Αρχή δεν θα αποστούμε, όσο κι αν μας προκαλεί ο εριστικός κύριος Περιφερειάρχης, ο οποίος για άλλο λόγο διορίστηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όχι για να υποκαταστήσει τα αιρετά όργανα του κυβερνώντος κόμματος.

5. Τα περί αξιοπιστίας και υπευθυνότητας του ιδίου, αλλά και της Κυβέρνησης του, τα αφήνουμε να τα κρίνουν οι συμπολίτες μας. Και βέβαια τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων, δείχνουν την πρόθεση τους.

6. Τα περί επίκλησης, στην ανακοίνωση του, συμπαθών κατά τα άλλα πλασμάτων του ζωικού βασιλείου, για να χαρακτηρίσει δήθεν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, είναι βέβαιο ότι εκφράζουν Αυτόν που τα επικαλείται.

7. Τέλος, δεν επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε να μην επανέλθουμε, σε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, η οποία ούτε χρήσιμη, ούτε αποδοτική είναι για τον Τόπο, αλλά ούτε εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.


N.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νότιας Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου